Haugaland Taxi Magasinsponsor

Cupfinalister avler talenter

Fra seminfinalen mot Rosenborg i 1975, som Vard vant 4-2: Den ene er keeperen, den andre er midstopperen nummer tre fra venstre...

To av disse cupfinalistene fra Vard Haugesund avler talenter som har vunnet hver sin nasjonale pris. Gjett hvem…

Hans Høie (keeper) og Tor Olaf Wiig (midtstopper) var sentrale figurer på Super-Vard, som spilte eliteserie og cupfinale på 1970-tallet. Nå bæres navnene videre, men ikke på fotballbanen.

Begge, Hans med kona Marianne og Tor Olaf med kona Berit, har fostret barn som gjør det skarpt i næringslivet.

Faktisk så skarpt at de begge ble kåret til Årets talent i hver sin bransje- omtrent samtidig.

Grethe Wiig Samdal (34)  vant prisen for  Årets kvinnelige ledertalent i mediebransjen for utmerket jobb i Bergens Tidende i midten av oktober.

To uker senere kunne Anders Høie (29) i Trimble Solutions smykke seg med tittelen Årets unge talent i Bygg- og Anleggsbransjen-utdelt under BA-bransjens innovasjonskonferanse på Fornebu.

Grete Wiig Samdal med prisen for Årets kvinnelige medieledertalent (Foto: Eira Lie Jor)

Mye skryt

Det er ikke måte på skryt som blir de to utflyttede haugesunderne til del. Grethe, som leder  brukermarkedet i BT, står i spissen for et team som har økt de digitale brukerinntektene med 43 prosent.

– Grethe er en moderne ledertype. Hun er strategisk sterk, men også veldig god på gjennomføring. Hun får folk med seg, spiller andre gode fremfor å fremheve seg selv, er åpen og innovativ, sier Øyulf Hjertenes, sjefredaktør i BT.

Han er tydelig på at Grethe har vært helt sentral i å skape de gode resultatene til BT siste året, og at prisen er fortjent.

Løfte fram

På BA-bransjens innovasjonskonferanse ble Anders Høie fra Trimble Solutions kåret til «Årets unge talent». Det var andre gang «Den Kloke Teknologi» kåret årets unge talent, som er konferansens bidrag for å løfte frem unge talenter i bransjen.

Kriteriet er at kandidaten er under 30 år – og enten fortsatt student eller fersk i arbeidslivet, og som viser frem en god ide, et pågående eller avsluttet prosjekt som løser en konkret utfordring.

Deltakerne på konferansen stemte frem Anders som vinner blant fem kandidater.

– Jeg er veldig takknemlig for prisen, og topp motivert for videre arbeid i Trimble.Jeg håper at jobben jeg har gjort i 2019 kan bidra til å redusere CO2-utslipp fra fremtidige infrastrukturprosjekter, sa Høie selv etter å fått utmerkelsen.

Anders Høie er 92-årgang og gikk på Haraldsvang og HTG, mens han spilte fotball på Vard.

– Jeg studerte Økonomi 3 år på Universitetet i Stavanger, og gikk 3 år på byggingeniørstudiet på Høyskolen i Oslo. Nå bor og jobber jeg i Bærum. Jeg jobber i det amerikanske selskapet Trimble, som utvikler og selger både hardware og software, forteller Anders.

Anders Høie (t.v.): Kåret til Årets unge talent i BA-bransjen her i landet.

Klimavennlig

– Jeg jobber mest med programmet Quantm, som analyserer ulike traseer i tidligfase av veg- og jernbaneprosjekter. I år har jeg jobbet med å legge inn en ny CO2-kalkulator i Quantm. Jeg har samarbeidet med dyktige programmerere og noen av Norges ledende klimaforskere, for å forsikre at resultatene fra CO2-kalkulatoren viser realistiske estimater for fremtidige utslipp.

Det som er bra med Quantm er at man på kort tid kan sammenligne mange ulike traseer, gjerne 100 alternativer. Med den nye CO2-kalkulatoren kan man sammenligne traseer med hensyn til CO2-utslipp både fra bygging og fra fremtidig trafikk, og deretter velge det mest miljøvennlige alternativet for videre planlegging, sier den fremadstormende, utflyttede ingeniøren fra Haugesund.

En storfornøyd Vard-gjeng kan endelig slippe jubelen løs og feire opprykk til PostNord - ligaen.

← Sesongen 2019 – sett fra innsiden

Thorbjørn Sæbø 96_2

Ekkoet fra Torbjørn Sæbø →

Annonse
Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan eventuelt skru av dette i nettleseren din. Personvernerklæring